Antela Brothers, segona part

 

 
Un fragment de la seva història en quatre parts.

SEGONA

La manera de néixer de l'Abigail va ser definitòria de la seva personalitat. Era una nena tranquil·la i, ja amb quatre anys, no s'immutava davant la pressa i l'afany dels adults que l'envoltaven. La pressió li passava per sobre i li relliscava. Havia gatejat a l'any, caminat quan tenia divuit mesos, construït frases senceres amb dos anys i mig i deixat el bolquer un any i tres mesos més tard, impertèrrita davant la insistència de l'escola, lloc on els bolquers eren una cosa que devia ser tan terrible com la bomba atòmica.

Als quatre i mig, però, ja sorprenia preparant ella tota sola una llarga fila de fitxes de dòmino per després mirar atentament com queien una darrera l'altra empenyent la primera. Era capaç de concentrar-se durant dues hores, o més, per tal d'aconseguir acabar, ara i aquí, el seu projecte. Ho provava una vegada darrere l'altra i anotava mentalment en quins punts podia millorar l'execució per tal que les fitxes caiguessin com ella volia. Quan ho tenia tot clar, avisava els seus pares per què ho veiessin, que anaven mirant meravellats una rere l'altra les fites de la seva filla de menys de cinc anys.


La Montserrat i el David gaudien d'una tranquil·litat que moltes parelles voldrien. Ells atents, llegits i informats, no havien passat per alt que el seu comportament no era el més habitual entre la canalla, així que la van fer mirar de dalt a baix pels departaments de psicologia, neurologia i pediatria del mateix hospital on va néixer i van determinar que l'Abigail era una nena sana i neurotípica. Ni rastre de síndromes ni trastorns mentals. Simplement, era una nena que tenia la calma dins i era capaç de concentrar-se molt. Havien tingut, ai las, una nena trampa.


Confiats, aliens al canvi de paradigma que els esperava, quatre anys i sis mesos després de l'arribada de l'Abigail, apareixia al món l'Aquil·les Álvarez Antela.

Comentaris