Atelier Vostok a l'Escola Illa de Sabadell

21:22

Del 14 al 16 de novembre els alumnes d'Il·lustració de l'escola Illa vam fer un taller experimental impartit per l'Atelier Vostok, d'Alexis Rom i Claude Marzotto. Durant tres dies amb la Claude i una visita de l'Alexis per explicar-nos la feina del taller, vam fer unes "planxes transformers". Amb una planxa de goma vam anar gravant i estampant tot el que anavem fent, una planxa perduda que explica una història. Ells ho expliquen millor:

El taller proposa explorar la tècnica del gravat com un procés de transformació. Mentre que es treballa amb una planxa, la imatge va canviant i apareixent a poc a poc. En aquest procés, cada etapa del treball modifica les precedents de manera irreversible, fins que ja que no és possible esborrar. Finalment només queda a la planxa la imatge definitiva, però les proves d'estampació intermèdies conserven la memòria del recorregut. El taller planteja un experiment gràfic sense marxa enrere, on el procés del gravat es desenvolupa com un conte i les proves d'estampació es converteixen en fotogrames d'una pel·lícula.
  
Per mi va ser interessant no tenir idea en cap moment de com acabaria el procés. He fet un gif amb el resultat final de la segona planxa que vam fer, que el podeu veure a sota. He trobat curiós també veure que hi ha dues històries a la vegada, la de l'ésser canviant i la de les dues estrelles que es persegueixen i no s'acaben de trobar.

Per més informació: http://www.illaillu.blogspot.com/2011/11/latelier-vostok-aterra-lescola-illa-per.html

Per alguna raó que se m'escapa el gif no es mou, 
però si l'obriu en una altra pestanya sí que ho farà. :)

Un altre alumne de l'escola, company de classe que també té el seu gif el Carlos Gea: http://carlos-gea.blogspot.com/2011/11/atelier-vostok.html

You Might Also Like

0 comentaris

Like us on Facebook

Flickr Images