Monotips i transfers, experimentant a classe de tècniques.

Són experiments de l'assignatura de tècniques d'il·lustració. Estan fets amb transfers i monotips. Que què són transfers i monotips?

Un transfer, tal com el seu nom indica, és una transferència. Es realitza agafant una imatge, que haurem fotocopiat (sobretot fotocopiat, una impressió d'impresora no funciona), o treta d'una revista de paper de qualitat baixa (com seria el Magazine, o el Dominical) o un diari.

Un cop tenim la imatge triada, i tenim un paper mitjanament gros, col·locarem la imatge contra el full (és a dir, que la imatge que ens interessa ha de quedar de cara a baix), i amb un drap empapat en disolvent fregarem el full de la foto ben fort per tal que la imatge quedi transferida. Un cop sec hi podem pintar a sobre amb la tècnica que volguem.

Aquesta tècnica és interessant per la textura que deixa.

Un monotip consisteix en triar una imatge i col·locar-la sota d'un paper acetat (els de les tapes transparents d'enquadernar treballs), o un vidre, o qualsevol superfície dura que no sigui absorvent. Un cop ho tenim, amb pintura o tinta oliosa pintarem sobre la superfície el que ens interessa de la foto i ho estamparem sobre un full.

També es pot fer sobre fusta, o sobre planxes metal·liques, en aquest cas es faria el dibuix directament sobre la superfície sense calcar.

Una altra manera de fer un monotip és posant tota una capa de pintura en una cara de l'acetat, deixar-la assecar una mica i posar-la contra el paper. Aleshores posem la foto que ens interessa sobre la cara de l'acetat que queda sense pintura i amb un llapis o la punta dura del pinzell resseguim

Aquesta tècnica és interessant pel poc control que tenim sobre el resultat que sortirà. Si volguessim fer una il·lustració detallada no seria la tècnica més adequada.

En les imatges us ensenyo els meus resultats i al final la foto a partir de la qual han sortit totes.














Comentaris